De herfst; loslaten en nieuwe ruimte scheppen.

DE herfst. grrrrrraauuwww. Verbonden met het westen als windrichting en met water als element. Niet mijn favoriete jaargetijde moet ik zeggen, maar ik geloof dat ik nu eindelijk op een diepte/keerpunt gekomen ben. Zowieso echt al heel veel losgelaten deze herfst. Mooi in ‘tune’ met het seizoen. Lichamelijk heb ik altijd namelijk best last van kou (ben echt nog geen ergere koukleum in Nederland tegengekomen dan ik zelf !), maar ik lijd vooral onder lichttekort. Ik hoor bij die 10 % Nederlanders die in meer-of-mindere mate last heeft van vaker voorkomende sombere gedachten en gevoelens tijdens de herfst. De dagen worden korter en er is minder zonlicht. Nu was juist m’n stemming al een stuk verbeterd door de hele afgelopen week in mijn lichttherapie lamp getuurd te hebben, toch leek er vandaag even een lichte terugval te ontstaan. Het duurde een kwartier om weg te gaan van huis omdat ik Het weer steeds weer opnieuw aan het inschatten was en ik steeds extra ‘gear’ nodig dacht te hebben. ‘t Regende bijna, oooh wat leuk regen voor de verandering. Dus zo op de fiets comleet uitgedost als een bohemian/ michelin poppetje, bewoog ik mij de rest van de middag te midden van natte hagelbuien en tussendoor klamme kou..genoeg reden om chagrijnig te worden. Johooooo….. maar wat werd ik toch onverwacht vrolijk, vandaag !

Want door de lessen uit een ‘Law of Attraction’ achtig boek toe te passen (en positieve gedachten te vibreren), zat ik met een grote grimas op m’n gezicht op m’n fiets in de hagelbui. Al boodschappen doend probeerde ik te genieten van kleine positieve dingen in het leven. Een paar praatjes met mensen op de markt (van verkopers tot een paar van m’n goede vrienden). De warmte in een cafe op de Noordermarkt die ik zo lekker vond dat ik even (terwijl ik normaal haast nooit koffie drink) een espresso bestel om op te warmen aldaar. Extra veel geld uitgeven aan lekkere dingen zoals de beste olijven en chocolade (la liefde gaat bij mij door de maag). Mmm en nog meer heerlijk shoppen vandaag, knutselspullen verzamelen om me vooral niet te vervelen in m’n eentje thuis. Betekend: heerlijk creatief los te gaan met de creatie van decoratiemateriaal voor Pangaia. Yessss ! En toen vond ik daar deze mooie 2e hands echt lederen (met echt schapenvacht aan de binnenkant) laarzen voor 4 € ! In een van mijn favoriete 2ehands winkeltjes. Daar word ik nou blij van ! Want gister nog had ik besloten dat ik eigenlijk nieuwe laarzen nodig heb, maar dat ik eerst ga proberen mijn huidige te repareren (aangezien ze erg duur waren). En dan vind ik ineens ‘nieuwe’ fijne laarzen, die nog lekker lopen ook ! Het voelt als een warm kadootje van het universum. En zo hoop ik ook open te kunnen staan voor grote kadootjes. Door dankbaar te zijn voor de kleine, fijne kadootjes in het leven.

Waarom ? Omdat ik vanochtend had besloten toch ff iets meer “ Law of Attraction” magie in m’n leven toe te laten. Ik ben eerder al afkerig geweest van dit soort filosofieën, omdat je alles maar dan ook alles wat je overkomt, zelf gecreëerd zou hebben vanuit een laag vibrerend energieveld. Daar zit aan de ene kant iets krachtigs in voor mij van radicale verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er zich in je leven voordoet. Maar ook zie ik deze filosofie soms bij mensen en bij mezelf ontaarden in een soort ontkennen van je eigen woede, angst, verdriet en andere ‘zogenaamd lagere’ vibraties. Daar praat je liever niet over, want stel je voor dat je daar nog meer van zou aantrekken ? Nou, kan ik ook heel goed doen ‘alsof’. Maar gelukkig, en daar ben ik heel dankbaar voor, durf ik steeds meer mezelf te zijn. Met vallen en opstaan uiteraard, want ik kom er dan zelf achter dat ik nu ook niet gelijk met de hele wereld m’n twijfels hoef te delen. Sinds gisteren ben ik dus weer in de ban van een boek dat ik eerder gelezen heb , namelijk “ De kunst van het leven” van Barbara Borecka. In de trant van “The Secret”, maar dan wel met een hoop meer diepgang en connectie met het hart. De mooie laarzen vandaag waren een bewijs dat het werkt voor mij. Ik ga overigens nog steeds mijn favo oude laarzen repareren hoor. En het mooie is, ik ben nog bezig met een oude hobby oppakken….schrijven. Ben nu natuurlijk benieuwd wat ik nog meer kan ‘aantrekken’ op deze manier. Chocoliefs & lichttherapie aan iedereen !

Laura Shanaley Waya